Bartumeu planteja als comuns revisar les lleis financeres i de competències

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 de Gener de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir als cònsols que tenen estació d’esquí alpí a la seva parròquia que té la intenció de convocar una cimera amb tots els comuns per avaluar la idoneïtat de revisar la Llei de finances comunals, la de transferències i la de competències.

La posició que adoptarà l’executiu aniria molt lligada als possibles pactes nacionals que es puguin establir en el marc del Consell General. En la reunió, els cònsols de Canillo, Enric Casadevall; Encamp, Miquel Alís, i la Massana, Josep Maria Camp (hi faltava l’ordinenc Ventura Espot, de viatge), van posar sobre la taula de Bartumeu un estudi en què es reflecteix l’esforç econòmic que fan els comuns per mantenir ben viu un negoci que “té una repercussió de caràcter nacional”, segons va recordar Casadevall, que va actuar de portaveu.

El cònsol canillenc va recordar que l’informe recull amb exhaustivitat tots els indicadors de Saetde, Ensisa, Vallnord i el Funicamp de les darreres quatre temporades tancades. “Hem volgut exposar les dades de la manera més transparent possible”, va afirmar un Casadevall que va assegurar que Bartumeu es va comprometre a estudiar-les conjuntament amb els ministres. El cap de Govern hauria manifestat als cònsols que té la intenció de proposar a FEDA una possible modificació dels mecanismes de facturació d’electricitat, amb l’objectiu d’alleugerir les despeses d’explotació de les estacions. Sobre temes més globals, Casadevall va explicar que es van apuntar aspectes que han assumit els comuns (habitatge i transport públic) que pertocarien al Govern.

pdf3.jpg