López afirma que l’Observatori Turístic és una prioritat per revifar aquest sector

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 19 de Gener de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va assegurar que una de les prioritats del Govern és la creació de l’Observatori Turístic com un centre de coneixement del turisme. Aquestes afirmacions les va dur a terme a la Conferència Ministerial Unió Europea- Iberoamericana que ahir es va celebrar a la localitat madrilenya d’Alcalà de Henares.

Aquest acte s’organitzava en el marc de la Presidència espanyola del Consell de la Unió  Europea. La conferència va comptar amb els parlaments del ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, i del secretari de Turisme de Portugal, Bernardo Trindade, entre d’altres.

Els assistents van parlar sobre la importància del turisme com a motor de desenvolupament i benestar en les comunitats locals, l’impacte dels grans esdeveniments en aquest àmbit econòmic i les claus per a la recuperació de l’activitat turística en les destinacions gràcies al coneixement, la innovació i la tecnologia. López va ser un dels ponents d’aquest últim apartat.

A banda de la creació de l’Observatori Turístic, el titular de la cartera d’Economia i Finances va parlar sobre la potenciació de les activitats de la Fundació OMT-Themis a Andorra. A més, va recordar que el Principat acollirà a l’abril el 6è Congrés Mundial de Turisme de Neu. Les conclusions de la trobada les van oferir el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Taleb Rifai; el secretari de Turisme d’Argentina, Carlos Enrique Meyer, i el secretari d’Estat de Turisme espanyol, Joan Mesquida. Posteriorment, el rei d’Espanya va rebre al Palau de la Zarzuela els ministres de turisme que van participar a la trobada. Avui, el ministre d’Economia i Finances participarà a les Jornades  Reptes i perspectives de recuperació econòmica turística 2010- 2011 , que tenen lloc al Palau de Congressos de Madrid. Estan organitzades per Exceltur (Aliança per l’Excel·lència Turística) i l’OMT (Organització Mundial de Turisme). A les jornades acompanyaran López, el director de Turisme, Sergi Nadal, i el gerent d’Andorra Turisme, Àlex Andrés. A la tarda, la delegació andorrana té previst presentar als mitjans de comunicació espanyols el Congrés Mundial de Turisme de Neu, que enguany porta per títol  Reinventar el turisme de neu i de muntanya per atraure nous clients.

pdf3.jpg