Jaume Bartumeu afirma que hi ha un sector a qui li convé «foragitar els socialdemòcrates»

Autor: ANA
Font: Més Andorra
Publicat el: 19 de Gener de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va afirmar que «hi ha un sector de la política  andorrana que l’única cosa que li convé, l’única línia de conducta, és foragitar els socialdemòcrates i Jaume Bartumeu de l’edifici administratiu de Govern, i a partir d’aquí tot s’hi val».

El cap de Govern va dir que aquest «és un problema» que es parla «a porta tancada », però que «no s’explicita públicament». Bartumeu va fer aquestes declaracions en una entrevista en un programa radiofònic del país. Bartumeu va afegir que «hi ha un sector minoritari, però potent, que ens considera usurpadors», és a dir, que «els despatxos de l’edifici administratiu hi ha qui es pensava que era el seu despatx perquè sempre havien manat ells i ara manen els altres». Bartumeu va exemplificar aquesta situació amb el moment de l’elecció del seu càrrec. «Ja va haver-hi un intent», va dir, «de bloqueig en el moment d’elecció del cap de Govern promogut per determinats sectors i  lobbies  i darrere d’això s’hi pot posar noms i cognoms». Però Bartumeu també va avisar «que ningú es pensi que anem amb el lliri a la mà. No hi anem», i va afegir que «al país hi ha gent que encara no ha assumit la Constitució, ni el resultat de les eleccions del mes d’abril, més ben dit, que no les pot pair».

Sobre el calendari electoral en cas que no s’aprovin els pressupostos, el cap de Govern va reiterar que no convocarà comicis abans del 2011. Pel que fa a les recents declaracions de càrrecs institucionals del PS sobre la necessitat d’avançar les eleccions, Bartumeu va ser taxatiu i va dir que ni Josep Dalleres ni Rosa Ferrer havien demanat eleccions el 2010.

 pdf3.jpg