Inaugurat l’aeroport d’Alguaire com a “referència” per a Andorra

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 de Gener de 2010

L’aeroport Lleida-Pirineus, que és el nom comercial amb què es donarà a conèixer la nova infraestructura ubicada a Alguaire i que ahir va ser inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, està destinat a convertir-se en “l’aeroport de referència d’Andorra”, segons va declarar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, poc després dels parlaments oficials.

De moment, l’estand del Principat és només un compromís que l’Executiu andorrà va arrencar de la Generalitat, però Bartumeu està convençut que l’aeroport contribuirà a potenciar el sector turístic i és per aquest motiu que la Taula de Turisme i Comerç haurà de decidir, entre altres qüestions, com es promociona l’ús d’aquesta infraestructura de comunicació en favor d’Andorra.

En el seu discurs, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar que “aquest és un aeroport per al Pirineu” i, tot incloent referències a Andorra i la Vall d’Aran, es va mostrar convençut que “les connexions per autovia i carretera des de l’aeroport reforçaran el turisme de muntanya, de neu i de congressos de les destinacions pirinenques”. Ros, igual que la resta d’autoritats catalanes presents en l’acte inaugural d’ahir, es va referir a l’àmbit del Pirineu en el seu conjunt, amb clares al.lusions al Principat.

Bartumeu, pel seu cantó, va assegurar que el Govern que encapçala ha tingut sempre la voluntat de convertir el de Lleida-Alguaire en l’aeroport de referència d’Andorra. Amb unes valoracions molt curoses –i sense “voler fer cap mena de competència deslleial, tot i ser l’únic Estat que està ubicat íntegrament als Pirineus”–, el cap de l’Executiu sí que va expressar el desig d’acostar el Principat al conjunt de l’àmbit territorial pirinenc.

Bartumeu va avançar que el Govern iniciarà converses amb els operadors turístics, amb l’objectiu que el nou aeroport contribueixi a potenciar Andorra com a destinació turística, especialment a l’hivern.

ARA PER ARA, LLEIDA

En el moment de la inauguració, l’aeroport d’Alguaire disposava d’un únic estand de promoció turística, amb informació editada per l’Ajuntament i la Diputació de Lleida –una sèrie de díptics amb el conegut eslògan Ara Lleida. Així i tot, el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va avançar a mitja setmana que Andorra també tindrà estand, coincidint amb l’ampliació de l’aeroport prevista per a final d’any. Les converses amb el Govern català s’han de reprendre ara que l’aeroport és una realitat.

pdf3.jpg