Bartumeu confia que l’aeroport d’Alguaire ajudi a reforçar el mercat turístic d’Andorra

Autor: redacció / agències
Font: més andorra
Publicat el: 18 de Gener de 2010

El líder de l’Executiu, Jaume Bartumeu, va assistir ahir a la inauguració de l’aeroport de Lleida-Alguaire i durant l’acte va comentar que espera que la infraestructura serveixi per reforçar el turisme en general que visita Andorra, i sobretot el d’hivern.

A la inauguració el nom d’Andorra i la voluntat d’incloure el país en l’àmbit d’influència de l’aeroport van estar en boca de la majoria dels parlaments de les autoritats polítiques catalanes. Així, el president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar que ha de convertir-se en una infraestructura de referència als Pirineus i que permetrà a les comarques de Lleida i Andorra «competir a nivell europeu» en matèria de comunicacions. El cap de Govern va recordar que des del principi de la legislatura, l’Executiu que encapçala ja va manifestar la voluntat que l’aeroport d’Alguaire es convertís en una instal·lació de referència per a Andorra, de manera que «ens permetés acostar-nos al conjunt del Pirineu».

Bartumeu va mostrar la seva satisfacció pel fet que s’hagi «acceptat i compartit la voluntat andorrana de fer aquest aeroport de referència » i va afegir que el que s’ha de fer ara és treballar amb els operadors turístics per portar molta gent cap a Andorra. De tota manera, Bartumeu va deixar clar que no és l’aeroport d’Andorra, entre altres coses, perquè el Principat no hi ha contribuït econòmicament. A més, va afegir que no són aquí per fer competència deslleial, ni amb «cap voluntat d’hegemonia als Pirineus».

Pel que fa a la ubicació d’una oficina de turisme d’Andorra a les instal·lacions de l’aeroport, el cap de Govern va declarar que se’n parlarà més endavant. Recentment el ministre d’Economia i Finances, Pere López, va assegurar que amb l’aeroport d’Alguaire en funcionament s’obriran moltes possibilitats en el mercat alemany ja que properament hi haurà vols des de Frankfurt.

El president de la Generalitat, José Montilla, va ser l’encarregat d’inaugurar oficialment aquest aeroport, després d’aterrar-hi amb el primer vol comercial, procedent de l’aeroport del Prat. Montilla va declarar que l’aeroport d’Alguaire és el primer que construeix i gestiona la Generalitat i on s’aplicarà un model de gestió propi. «Els altres vindran a continuació», va declarar el mandatari. El president català també va fer servir l’aeroport com a paral·lelisme d’aixecar «el vol contra la crisi i a favor de l’autogovern». Així mateix va dir que l’estrena de l’aeroport lleidatà demostra la voluntat del Govern català per cercar «un creixement equilibrat del país».

L’aeroport de Lleida-Alguaire operarà amb quatre destinacions i setze vols setmanals. A partir del 5 de febrer, i durant els següents mesos, s’aniran incorporant les companyies que enllaçaran Lleida amb Europa.

D’altra banda, la candidatura de Barcelona 2022 també va estar present en els parlaments. En aquest sentit, Jaume Bartumeu va manifestar que «si el que promou una candidatura no considera necessari parlar-ne amb Andorra, és ben lliure de fer-ho». A més, el cap de Govern va afegir que les candidatures entre dos països és difícil que tirin endavant.

pdf3.jpg