L’aeroport de Lleida-Alguaire aixeca el vol

Autor: agències
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Gener de 2010

El primer vol a aterrar a l’aeroport de Lleida-Alguaire va arribar al nou centre d’aviació ahir, poc abans de dos quarts d’una del migdia, procedent de Barcelona. L’avió transportava el president de la Generalitat, José Montilla, i altres autoritats.

No era una d’elles el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que esperava l’arribada del primer avió a la nova terminal de la infraestructura, on ha rebut el simbòlic bateig d’aigua per part dels bombers.

Poc després, el líder de l’executiu va manifestar el desig que l’equipament que s’estrenava ahir “serveixi per reforçar el mercat turístic”. I és que la voluntat de Bartumeu és que el Principat estigui dins l’àrea d’influència que tindrà l’aeroport, cosa que també han ressaltat la majoria de les autoritats catalanes en els discursos que han pronunciat. El cap de l’executiu va recordar que des del principi de la legislatura s’ha apostat perquè Alguaire “sigui l’aeroport de referència”.

No obstant, el cap de Govern va posar en relleu que el Principat no faria “competència deslleial” al Pirineu de Lleida, una de les regions que, en principi, més s’ha de beneficiar de l’activitat del centre d’aviació. El líder socialdemòcrata va assenyalar que no s’ha contribuït econòmicament al desenvolupament d’aquest projecte, i per tant no hi havia “cap voluntat d’hegemonia al Pirineu”. De fet, Bartumeu es va referir a la possible instal·lació d’una oficina de turisme d’Andorra a les instal·lacions de l’aeroport, i va assenyalar que seria un tema a tractar “més endavant”.

SETZE VOLS SETMANALS

De moment, el nou aeroport comença a funcionar amb una oferta de setze vols setmanals, tots ells a preus força competitius. París i Palma de Mallorca són les dues destinacions més destacades a les quals es podrà arribar, a partir d’ara, al primer centre de vols comercials propietat de la Generalitat. De moment, també és Catalunya qui n’assumeix la gestió, però no es descarta la concessió a un operador privat d’aquí a uns mesos.

El president català, José Montilla, va ressaltar que l’obra inaugurada ahir és una prova que l’acció del govern català s’extén “a tot el territori”. Així mateix, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques del, Joaquim Nadal, va destacar la rapidesa amb la qual s’ha desenvolupat el projecte. Han estat cinc anys en total: tres per a la realització dels tràmits necessaris amb l’Estat espanyol i l’Organització d’Aviació Civil Internacional, i dos més per a la realització de les obres. Ara cal que el Principat en tregui bon partit.

pdf3.jpg