El Govern modificarà dos dels diumenges festius previstos en els horaris comercials

Autor: p. m.
Font: més andorra
Publicat el: 30 de Desembre de 2009

Com estava previst, la moció de Coalició Reformista (CR) per revisar el calendari d’horaris comercials va ser rebutjada pels 14 representants del Partit Socialdemòcrata (PS) a la sessió del Consell General que es va celebrar ahir.

També va tenir l’abstenció dels tres consellers d’Andorra pel Canvi. El membre de la plataforma, Òscar Encuentra, va assegurar que no volien entrar en un debat «estèril» ja que, en la seva opinió, «amaga el veritable debat, que ha de ser la necessitat de tenir una legislació seriosa i consensuada» per permetre que els empresaris i els treballadors es posin d’acord.

Per la seva banda, la consellera general del PS, Bibiana Rossa, va reconèixer l’errada del Govern pel que fa a dos diumenges festius a la tarda al calendari d’horaris comercials de l’any vinent –un al maig i l’altre al novembre– contigus a festivitats franceses i on hi podria haver, per tant, una important afluència turística. Rossa va anunciar que l’Executiu revisarà el calendari aviat per corregir aquesta situació.

Així mateix, Rossa va estendre la mà als altres grups parlamentaris per començar a treballar conjuntament per modificar la Llei qualificada de llibertat sindical amb l’objectiu de permetre la signatura de convenis col·lectius i poder, d’aquesta manera, garantir que es puguin debatre aquestes qüestions entre empresaris i treballadors.

pdf3.jpg