Creu Roja oferirà etilotests a les portes de discoteques i pubs

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 29 de Desembre de 2009

Amb la intenció de reduir el risc d’accidents i de prevenir la conducció amb alcohol, el Ministeri d’Interior engegarà a partir del primer cap de setmana de gener una campanya de prevenció que consistirà en el repartiment de 600 etilotets a les portes dels pubs i de les discoteques de les diferents parròquies.

Des de la Secretaria d’Estat d’Interior s’han mostrat sensibles en la prevenció i regulació de certes conductes que comporta el sector de l’oci nocturn i per això ahir, el seu cap, Bruno Bartolomé, va explicar tot un conjunt d’iniciatives previstes.

La campanya dels etilotests, sota el títol Encara hi ets a temps, té de periodicitat el mes de gener vinent i vol conscienciar els joves i gent que freqüenta els locals nocturns de conèixer el nivell d’alcohol abans d’agafar el vehicle. “Es vol donar l’oportunitat a grups de gent perquè coneguin altres alternatives i conscienciar de la importància de no agafar el volant si han begut”, va explicar Bartolomé. La intenció és de canviar certs hàbits que posen en perill cada cap de setmana la vida a les carreteres.

Seran 12 els voluntaris que estaran a les portes i dins d’algun d’aquests locals per repartir els etilotests d’un sol ús. El repartiment es farà els quatre caps de setmana, un a Arinsal, l’altre a Soldeu i el Tarter, i els dos restants a Escaldes i Andorra la Vella. Els voluntaris es presentaran en els pubs i discoteques amb un vehicle i una ambulància.

El secretari d’Estat d’Interior va fer una valoració positiva de la prova pilot que s’està executant a Arinsal, amb el bus nocturn i el control per part dels locals de l’edat dels que els freqüenten. Atesos aquests resultats, des d’Interior estan estudiant com poder allargar-ho a altres dies, a més dels dissabtes, i també a altres parròquies.

Interior es va reunir amb els responsables dels locals nocturns d’Arinsal i Erts per convenir unes mesures de control sobretot pel que fa a la permisivitat d’entrada als locals segons certes edats. Des del departament també van tenir el seu contacte amb el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, “per copsar la globalitat del problema”, va dir Bartolomé. La llei prohibeix l’entrada als menors de 16 anys, i els que tenen entre 16 i 18 no poden consumir alcohol. “És una campanya de prevenció, regulació i també repressiva”, va explicar Bartolomé.

Ara però, Interior té previst reunir-se amb altres responsables de pubs i discoteques d’Escaldes i d’Andorra la Vella, per recordar la normativa vigent i “buscar una resposta compartida”, va dir Bartolomé.

Pel que fa a la prova pilot del bus nocturn d’Arinsal, aquesta també és una iniciativa que es pretén ampliar per horaris. A final del gener es vol fer un balanç d’aquest transport públic, tot i que no té cap data de caducitat. Ampliar-ho a altres parròquies és una qüestió que també s’estudiarà segons la demanda i l’ús que es faci del bus nocturn.

pdf3.jpg