La Creu Roja repartirà el mes de gener tests d’alcoholèmia als locals nocturns

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 29 de Desembre de 2009

Una dotzena de voluntaris de la Creu Roja distribuiran tests d’alcoholèmia als locals nocturns durant el mes de gener, en el marc de la campanya de prevenció engegada pel Govern per evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol.

Segons va explicar ahir el secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, durant els quatre caps de setmana posteriors al dia de Reis es repartiran un total de 600 tests d’alcoholèmia. El primer cap de setmana, la iniciativa es durà a terme a Arinsal, el segon a Soldeu-El Tarter i els dos últims a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Sota el lema Encara hi ets a temps… Si has de conduir, no beguis!, la campanya pretén implicar els locals nocturns i conscienciar la població mitjançant la distribució voluntària i gratuïta d’una prova d’alcoholèmia d’un sol ús i de fàcil aplicació. En aquest sentit, Bartolomé va apuntar que “és molt important prendre consciència” d’aquesta problemàtica, ja que “hi ha un índex molt elevat d’accidents que es produeixen com a conseqüència de l’alcohol”. El cos de policia s’encarregarà de formar els dotze voluntaris que participaran a la campanya.

Campanya a Arinsal

El secretari d’Estat va valorar positivament la campanya engegada als locals nocturns d’Arinsal sobre el consum d’alcohol i va anunciar que la línia de bus nocturn s’allargarà els dissabtes fins a les 3 hores i arribarà fins a Arinsal, en lloc de quedar-se a Ordino. Bartolomé va explicar que a finals de gener es farà una revisió i, “si el resultat és positiu, s’estudiarà la possibilitat d’augmentar les rutes i els dies”. Així mateix, el responsable d’Interior va avançar que properament es convocaran els responsables dels locals d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella.

D’altra banda, Bruno Bartolomé va informar que el ministeri es reunirà aviat amb els responsables de l’Associació de Locals Nocturns per intercanviar idees sobre la modificació del marc legislatiu. En aquest sentit, el secretari d’Estat va apuntar que cal regular qüestions com l’emplaçament, els accessos, els aforaments o els tipus de locals, entre d’altres.

pdf3.jpg