El Govern regula els horaris dels locals d’oci nocturns

Autor: redacció/agències
Font: bon dia
Publicat el: 24 de Desembre de 2009

L’executiu va aprovar en el consell de ministres de la setmana passada un decret pel qual es regula els horaris d’obertura i tancament de les discoteques, pubs i sales de festa.

Des del Govern es va decidir tirar endavant aquest decret, que substitueix el que al seu moment van signar els veguers el 1990, en considerar que calia regular els horaris per garantir un equilibri entre l’ordre públic, les hores d’oci nocturn i el descans dels veïns.

El decret estableix que les discoteques, pubs i sales de festa han de tancar com a màxim a les tres de la matinada, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, que ho poden fer a les quatre. A més, en el cas de les revetlles tradicionals de Sant Joan i Sant Pere, les nits de Nadal i Cap d’Any, el diumenge, dilluns i dimarts de Carnaval i la festa major de les viles o pobles, l’hora màxima de tancament és a les cinc de la matinada.

Així mateix, el text especifica que a partir de les hores fixades s’ha de restablir la il·luminació normal i es no poden realitzar les activitats pròpies dels respectius establiments i, després de transcorreguts trenta minuts, els locals han de quedar definitivament tancats i sense cap persona a l’interior fora del personal que hi treballi.

D’altra banda, el decret recorda que als locals no hi és permesa l’entrada de menors de 16 anys, i això ha de constar en un cartell fixat en un lloc ben visible prop de l’entrada de l’establiment.

A més, també s’estableix que cap dels locals esmentats pot obrir abans que hagin transcorregut tretze hores del tancament, que en el cas dels caps de setmana i les festes assenyalades en l’article 2 és a les dotze i onze hores respectivament.

pdf3.jpg