El Govern aprova una nova quota de 88 permisos de residència i treball

Autor: redacció/agències
Font: bon dia
Publicat el: 24 de Desembre de 2009

El Govern va aprovar el 16 de desembre una quota general de 88 autoritzacions de residència i treball i treball fronterer.

Autoritzacions que han entrat en vigor després que ahir es va publicar el decret en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). En aquest text s’especifica que l’executiu continua amb la intenció de prioritzar la contractació dels treballadors andorrans o residents, donada la conjuntura econòmica del país.

Per aquest motiu el Govern ha decidit obrir una quota reduïda i per un període curt de temps, ja que s’acaba el 31 de gener. De tota manera, el Govern ha puntualitzat que, malgrat incentivar la contractació en el mercat interior amb l’aprovació de quotes reduïdes, es pot obrir el mercat a la contractació estrangera en les branques laborals en què el país no pot cobrir la demanda per falta de personal.

El total de noves autoritzacions que es podrà entregar en el marc d’aquesta quota és de 88. No obstant, aquest nombre podrà augmentar fins a un 30 per cent, tot i que atenent sempre les demandes i les ofertes que estiguin registrades en el servei d’Immigració.

Repartiment d’autoritzacions

Dotze autoritzacions van destinades a l’ocupació professional de personal directiu de les empreses i de les administracions públiques, i quinze més per a l’ocupació de tècnics i professionals científics i intel·lectuals. La mateixa quantitat es destinarà a autoritzacions per contractar delineants i dissenyadors tècnics, enginyers, informàtics i tècnics en edificació, entre d’altres.

Així mateix, el Govern ha establert trenta noves autoritzacions per a l’ocupació professional de treballadors de serveis de restauració, cuiners i altres preparadors de menjars. A l’últim, hi ha vuit autoritzacions més per a l’ocupació de treballadors de serveis personals.

pdf3.jpg