Espanya aprova signar l’acord fiscal amb Andorra

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Desembre de 2009

El Consell de Ministres espanyol ha autoritzat la signatura de l’acord d’intercanvi d’informació en matèria fiscal entre Espanya i Andorra.

El Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero ho va fer en el decurs de la reunió mantinguda ahir dimecres, en la qual també es va acordar un protocol de modificació sobre la doble imposició amb Luxemburg que adapta el que ja s’havia subscrit amb aquest país en funció dels nous criteris adoptats pel G-20 i l’OCDE.

La legislació espanyola considera Andorra paradís fiscal i aquest acord significa un primer pas per deixar de considerar-l’hi. Segons es va va explicar des de la Moncloa, «el text [de l’acord] persegueix millorar i agilitar les disposicions i condicions que regeixen l’intercanvi d’informació en matèria fiscal». Les autoritats espanyoles van afegir que «constitueix el pas previ a l’eventual negociació, una vegada el marc fiscal andorrà estigui plenament definit, d’un Conveni bilateral per evitar la doble imposició».

Segons la Moncloa, el Govern d’Andorra va notificar formalment al Govern espanyol al juliol passat la voluntat de negociar aquest acord d’intercanvi d’informació en matèria fiscal, per deixar de ser considerada com a paradís fiscal per la legislació del país veí.

pdf3.jpg