El Govern aprova una quota general de 88 autoritzacions de treball

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Desembre de 2009

El Govern ha aprovat una quota general de 88 autoritzacions de residència i treball, segons es va publicar ahir al BOPA.

El decret especifica que el Govern continua prioritzant la contractació dels treballadors andorrans o residents, donada l’actual conjuntura econòmica. Per aquest motiu, l’Executiu ha decidit obrir una quota reduïda i per un període curt de temps, ja que finalitza el 31 de gener del 2010. De tota manera, el Govern ha puntualitzat que, tot i incentivar el mercat interior amb l’aprovació de quotes reduïdes, no es tanca el mercat laboral a la contractació estrangera en aquells àmbits en què no es pot cobrir la demanda amb els treballadors del Principat. Aquest reglament entra en vigor a partir d’aquest dimecres.

El nombre d’autoritzacions que la quota permet podria augmentar com a màxim un 30% –segons les disposicions acordades pel Govern–, però sempre atenent les demandes i les ofertes del Servei d’Immigració.

El nombre global d’autoritzacions fixat a l’apartat anterior es reparteix de la manera següent: 12 per a personal directiu d’empreses i de les Administracions públiques; 15 per a tècnics i professionals; 15 autoritzacions per a delineants, dissenyadors tècnics i tècnics en diversos àmbits professionals; 8 de recepcionista d’hotel; 30 per a treballadors de serveis de restauració, cuiners i altres preparadors de menjars, i 8 autoritzacions per a treballadors de serveis personals.

Es regulen els horaris d’obertura de les discoteques, pubs i sales de festes

L’Executiu ha decidit aprovar un decret per regular els horaris d’obertura i tancament de les discoteques, pubs i sales de festa del país. Aquest decret substitueix el fins ara vigent i que datava del 1990.

El decret estableix que les discoteques, pubs i sales de festa han de tancar com a màxim a les tres de la matinada, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, que ho poden fer a les quatre.

A més, en el cas de les revetlles tradicionals de Sant Joan i Sant Pere, nits de Nadal i Cap d’Any, diumenge, dilluns i dimarts de Carnaval i Festa Major de cada vila o poble, l’hora màxima de tancament dels locals d’oci nocturn s’ha establert a les cinc de la matinada.

pdf3.jpg