Vives apel·la a la solidaritat entre les forces polítiques i socials per poder sortir de la crisi

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Desembre de 2009

El bisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan Enric Vives, va fer una crida a la solidaritat i a la unió de totes les forces polítiques i socials per fer front a les situacions que provoca la crisi econòmica, tant a nivell nacional com internacional.

Vives va apel·lar a la necessitat de trobar punts de convergència per assolir els objectius més immediats que han d’ajudar el país a sortir de la recessió. Vives va fer aquestes consideracions durant el discurs que va pronunciar amb motiu de la tradicional recepció de Nadal que cada any ofereix als representants polítics, socials i econòmics del Principat.

El bisbe i copríncep va assegurar que davant la problemàtica econòmica que «es va allargant» convé «captar la necessitat d’un compromís social decidit». Per aquest motiu, Vives va demanar la col·laboració dels poders públics i socials per a obrir el país a «nous horitzons de progrés i prosperitat » i prendre consciència del «patiment dels ciutadans que pateixen la crisi més greument».

El bisbe també va voler tenir unes paraules de record per a les víctimes de l’accident del pont del túnel dels Dos Valires així com per a totes les persones que van ajudar en les tasques de rescat de les víctimes o que d’una manera o una altra van estar involucrades en l’accident, com policies, metges, bombers, Creu Roja, SUM i altre personal sanitari.

Els representants del tres grups parlamentaris, Eusebi Nomen, d’ApC; Joan Gabriel, de Coalició Reformista, i Francesc Rodríguez, del Partit Socialdemòcrata, així com el cap de Govern, Jaume Bartumeu, van mostrar la seva conformitat amb el discurs que havia efectuat el copríncep episcopal.

Gabriel va destacar la part humanista d’aquesta al·locució «on es reforça el sentiment de solidaritat així com el sentiment de nació». Rodríguez va voler posar en relleu la necessitat de trobar solucions per afrontar els problemes que són de tots els ciutadans, i deixant de banda els personals de cada parlamentari. El president del grup parlamentari socialdemòcrata es va mostrar convençut que «amb unitat» es podran trobar els mitjans per facilitar el bé dels ciutadans. Finalment, Nomen va declarar que havia trobat molt encertat el discurs, ja que convida a la reflexió sobre la crisi i sobre la gent que ho està passant malament.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va fer un toc d’atenció a tots els implicats i els va instar a treballar el concepte de solidaritat també a través de l’acció política.

Els representants del grups parlamentaris també van expressar la seva opinió sobre el pressupost. Gabriel va assegurar que no veu que hi hagi cap tipus de crisi al Consell General, i que «si hi ha algú que pot tenir problemes és el Govern per no poder trobar la majoria suficient al Consell General».

El president del grup parlamentari d’ApC va reiterar que no votaran el pressupost fins que no s’arribi a un consens que permeti «solucions derivades d’un programa obert». Finalment, Bartumeu va recordar que «per prosperar políticament caldrà que tots els grups parlamentaris facin la seva tasca: presentin esmenes, es debatin i el pressupost prosperi».

pdf3.jpg