El Govern s’implica econòmicament per millorar la gestió de l’EENM

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 19 de Desembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va acudir ahir l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENM). Durant la visita va conèixer de primera mà cada racó de les instal.lacions, així com el personal i direcció que hi treballa i els propis residents.

Un cop finalitzada, i veient les necessitats i les demandes de millores, Bartumeu va anunciar que el Govern s’implicarà econòmicament per millorar l’Escola Especialitzada, en un projecte que també tindrà en compte la implicació en la gestió del centre. La intenció és fer un “salt endavant” a l’EENM i “reorientar l’estructura”, va explicar Bartumeu. Aquest projecte començarà en breu i s’allargarà uns dos anys. Pel que fa a l’aportació econòmica, el cap de Govern va parlar de finançar “una part important del Pressupost”. La intenció és millorar tant les infraestructures com la situació actual del personal. Tots dos punts de millora van ser considerats “indispensables” pel cap de Govern.

Pel que fa a la situació dels treballadors del centre, Bartumeu va anunciar que les seves condicions laborals “s’adequaran a les de la resta del sistema educatiu”.

Amb aquestes declaracions el cap de Govern estaria responent a recents crítiques rebudes per part d’alguns pares amb fills interns a l’EENMS, i publicades recentment a aquest rotatiu. Aquests han demandat l’escola per negligència, denunciant mancances de cura dels residents i un servei deficient. També s’han rebut crítiques respecte a la precària situació de la residència de l’Albó, adjunta a l’EENMS, en aquest cas dels propis treballadors, per falta de material i de recursos humans.

Actualment l’escola disposa d’uns 140 treballadors, entre educadors, metges i altre personal relacionat, que treballen amb 148 residents, segons va informar Ramon Tudel, membre de la junta rectora de l’escola. Als 148 s’ha de sumar el centenar d’infants que van a centres educatius i que requereixen de dues persones, ensenyant i ajudant, per cadascun d’ells. Tudel també va assegurar que “no hi ha llista d’espera, però perquè no ens ho podem permetre”.

SEPARAR PER EDATS

El cap de Govern es va mostrar especialment preocupat per la falta d’espai, un fet que implica que s’hagin d’ajuntar interns d’edat molt diferenciades. Els educadors van explicar a Bartumeu que no és bo que estiguin junts infants i adults. En aquest sentit, el cap de Govern va recordar de la importància de les obres d’ampliació de l’EENMS, que es calcula que estiguin enllestides en un període de dos anys aproximadament. Amb l’ampliació, en què es duplicaran els metres quadrats actuals (1.400 metres quadrats), “es millorarà la qualitat” dels interns, segons va explicar Tudel.

La visita va finalitzar amb un intercanvi de regals nadalencs entre els residents de l’escola i la comitiva governamental, encapçalada per Bartumeu i acompanyada pel subsíndic general, Esteve López i les ministres de Salut i de Cultura Cristina Rodríguez i Susanna Vela.

pdf3.jpg