Bartumeu aposta per destinar més recursos als centres d’atenció social

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 19 de Desembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va fer una valoració “prou positiva” de com s’està atenent la gent gran al Principat, i també les persones que pateixen alguna discapacitat.

És la impressió que va expressar el líder de l’executiu després de visitar diversos centres destinats a l’atenció social, no només per visitar els usuaris, sinó també per oferir-los una mostra de companyia ara que s’aproxima Nadal. “No ens agrada que hi hagi persones soles en aquestes dates”, va afirmar.

La visita la va portar a terme una delegació del Govern formada per Bartumeu, la ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez. També els acompanyaven diversos secretaris d’Estat. El recorregut es va iniciar a la residència Clara Rabassa. Després, la delegació va esmorzar a la residència Solà d’Enclar.Allà, l’executiu va oferir un homenatge a Joana Ridao, usuària del centre, que ahir complia 100 anys. Posteriorment, el cap de Govern va visitar els padrins de la residència geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar.

La visita va culminar a l’escola d’educació especial Nostra Senyora de Meritxell. Allà, Bartumeu va saludar alguns dels alumnes i va observar la marxa de les obres d’ampliació. Entre altres aspectes, el cap de Govern va observar algunes descompensacions entre l’edat dels usuaris, un problema que s’arreglarà amb el nou edifici.

BONA ASSISTÈNCIA, EN CONJUNT

En concloure les visites, el líder socialdemòcrata va manifestar que “estem aconseguint un bon nivell d’assistència social, tant per a persones grans com per a persones amb discapacitat”, cosa que segons Bartumeu transmet “tranquil·litat”. També va posar en relleu que des de l’executiu es treballarà “perquè tots els professionals de la docència gaudeixin de les mateixes condicions que la resta del personal educatiu”. Tot i que va aclarir que la visita no tenia l’objectiu de fer taules de treball amb el personal, ja que això ja havia estat iniciat per la ministra. “Més aviat teníem la intenció d’oferir una visita especial”, va assenyalar. D’altra banda, persones properes al personal de l’escola de Meritxell van recordar que les obres encara duraran un mínim de dos anys més. L’ampliació del centre implicarà que hi hagi, entre d’altres equipaments, un pàrquing, un pati i un nou edifici. Les mateixes fonts van precisar que ara mateix el centre està acollint unes 145 persones. I va afegir- hi que “no hi haurà cap mena de llista d’espera” per a aquelles que necessitin entrar-hi.

El cap de Govern també va ressaltar que, més a llarg termini, hi ha un programa perquè els alumnes de l’escola de Meritxell s’integrin, a poc a poc, a l’escola pública andorrana.

pdf3.jpg