El Govern espanyol donarà el vistiplau dimecres al text d’intercanvi de dades

Autor: m. b.
Font: bon dia
Publicat el: 18 de Desembre de 2009

El Govern espanyol donarà el vistiplau a l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb Andorra en la reunió del consell de ministres de dimecres vinent, segons va explicar ahir el titular d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, que va precisar que serà a partir d’aquest moment quan es buscarà una data per a la signatura de l’acord, que tindrà lloc a Madrid.

Així mateix, Espot, que va incidir que aquest procediment espanyol d’haver de passar prèviament pel consell de ministres és el que ha endarrerit la signatura, va avançar que també s’han tancat ja 7 acords amb països nòrdics i que la voluntat de l’executiu és que es puguin signar el 24 de febrer vinent.

D’aquesta manera, i comptant també l’acord amb Espanya, Andorra disposaria ja a finals de febrer de 17 acords d’intercanvi de dades fiscals, cinc més dels que demana l’OCDE, als quals s’hauria d’afegir un acord “ja tancat” amb Austràlia i els que “s’estant negociant” amb el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units, segons va avançar el titular d’Afers Exteriors, que també va explicar que des de l’OCDE s’ha enviat un correu electrònic al cap de Govern felicitant-lo per la tasca duta a terme per Andorra.

Precisament, el líder de l’executiu, Jaume Bartumeu, va defensar la importància dels acords assolits, especialment amb els països veïns, i va insistir que “no hi ha retroactivitat”.

En aquest sentit, Bartumeu, que va assegurar que l’acord d’intercanvi de dades fiscals amb Espanya “serà molt bo per a l’economia andorrana”, va destacar que el text acordat amb França “és molt clar”, malgrat els “intents de buscar cinc peus al gat” d’alguns.

La prova de batxillerat

D’altra banda, el titular d’Exteriors va insistir que l’acord amb l’Estat espanyol per a l’homologació de la prova oficial de batxillerat “és total” i que ara són els tècnics d’ambdues parts qui, “per dir-ho d’una manera col·loquial, estan mirant els punts i les comes”.

pdf3.jpg