El nunci apostòlic visita Bartumeu i Espot

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 11 de Desembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va rebre ahir a la tarda una visita de cortesia del nou nunci apostòlic a Espanya, Renzo Fratini, després que aquest presentés les seves cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Després, Fratini, acompanyat de Stephano De Paulis, conseller en la seva primera visita a Andorra, es va entrevistar amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i l’ambaixador d’Andorra a la Santa Seu, Antoni Morell. Espot i Fratini es van felicitar de les «excel·lents» relacions que mantenen Andorra i el Vaticà, tal com queda palès, segons va dir el Govern a través d’un comunicat, en la conclusió de l’Acord entre Andorra i la Santa Seu del 2008. El ministre i el nunci van acordar convocar durant el primer semestre del 2010 la Comissió Paritària encarregada de fer el seguiment dels diferents temes de l’Acord. Ambdós també van parlar de les relacions dels dos estats amb d’altres tercers, especialment en el context europeu.

El nunci es va mostrar disposat a estrènyer les relacions existents entre la Santa Seu i Andorra i va elogiar el paper del seu predecessor, Manuel Monteiro de Castro, actual secretari general de la Congregació pels Bisbes.

pdf3.jpg