Acord per crear una comissió paritària que faci seguiment del concordat

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Desembre de 2009

El nunci apostòlic de la Santa Seu, Renzo Fratini, va visitar ahir el Principat, poc després d’entregar les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan Enric Vives, que l’acrediten com a ambaixador del Vaticà davant el Principat.

Fratini va acudir al Palau episcopal de la Seu d’Urgell en un acte al qual també va assistir el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot.

Posteriorment, i ja a l’edifici administratiu, Fratini i Espot es van reunir per parlar de l’estat actual de les relacions amb la Santa Seu. Tots dos van constatar que eren “excel·lents”. Així mateix, el ministre i l’ambaixador van acordar la creació d’una comissió paritària, que serà nomenada durant el primer semestre del 2010 i que s’encarregarà de fer el seguiment de tots els aspectes establerts al concordat, tancat el 2008 per l’executiu d’Albert Pintat.

En la trobada també es van tractar altres temes de política internacional, com ara la relació diplomàtica amb la resta de països d’Europa i del món. A més, posteriorment, Fratini va declarar que era “un honor” haver estat nomenat per al càrrec d’ambaixador, i que miraria d’estrènyer les relacions ja existents. També va elogiar el paper del nunci predecessor, Manuel Monteiro de Castro. A la reunió també hi era present l’ambaixador andorrà a la Santa Seu, Antoni Morell.

Fratini també va fer una visita protocol·lària al cap de Govern, Jaume Bartumeu, que el va rebre al despatx de l’edifici administratiu poc abans de la trobada amb Espot.

pdf3.jpg