Andorra proposa incorporar una oficina de turisme a l’Alguaire

Autor: irene casasayas
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 10 de Desembre de 2009

El Govern ha transmès a la Generalitat la petició d’incorporar una oficina de turisme a les dependències de l’aeroport de Lleida-Alguaire. En un primer intent, l’Executiu català hauria declinat la demanda, però segons va explicar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, en una visita a la nova infraestructura, aquest punt d’informació d’Andorra podria formar part de l’edifici de serveis la mateixa campanya en què l’Executiu andorrà preveu començar a beneficiar-se de l’arribada de passatgers, el 2010-2011.

Ahir va tornar a quedar del tot clar que als ulls del Govern, l’aeroport del Segrià serà una ferma aposta per captar nous mercats. Es confirma amb la partida pressupostària per a l’any vinent destinada a promoció turística de l’Administració general (que ascendeix a deu milions d’euros), així com amb els quatre milions d’euros a Andorra Turisme per la mateixa causa. Tot plegat ha de corroborar a que el públic conegui i reafirmi la voluntat de passar uns dies d’oci a Andorra i que aquests clients facin ús del que ha d’esdevenir aeroport de referència dels Pirineus pel Principat.

VIA D’ENTRADA

Acompanyat del director general de Ports i Aeroports i Costes de la Generalitat, Oriol Balagué, del delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i del director de Turisme, Sergi Nadal, i el gerent d’Andorra Turisme, Àlex Andrés, el titular d’Economia i Finances va assenyalar una vegada més que l’objectiu d’aquesta nova opció de transport no és altre que el d’obrir una nova via d’entrada pel turisme d’hivern, d’estiu i de les compres.

Sense oblidar l’aeroport de Tolosa, descartant l’aeròdrom de la Seu per portar clients potencials de turisme, però valorant aquest últim com a una possibilitat a nivell de públic de negocis, el ministre va considerar que “les aliances amb la Generalitat són perfectament possibles per atraure nous mercats”. I és que “hem de treballar perquè el pastís sigui més gran, ja que com més gran, més porció s’emportarà cadascú”. O altrament dit, com més clients, més a repartir entre les diferents destinacions del Pirineu.

Pel que fa a les possibles reticències que Andorra participi en aquesta primera fase de funcionament de l’aeroport captant clients que a priori serien consumidors de lleure a Catalunya, López va assegurar que la posició entre els dos executius és de màxima col.laboració i que el tràfic d’usuaris que pugui assumir Andorra ajudarà al fet que es registrin xifres que facin viable i rendible la infraestructura. El massanenc va assegurar que en cap cas l’Executiu català ha demanat cap aportació econòmica a Andorra per poder operar a Alguaire.

Els representants dels dos Governs van iniciar la visita fent el recorregut de les pistes d’aterratge on Balagué va ser l’encarregat d’exposar les excel.lències de la instal.lació quant a sostenibilitat, arquitectura, estratègia i possibilitats. Ja a l’interior de la terminal, un vídeo sobre la infraestructura acompanyat de les explicacions de les autoritats catalanes va complementar la visita.

pdf3.jpg