Bartumeu carrega contra les grans superfícies pels horaris

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Desembre de 2009

“Per molt que els grans magatzems amenacin d’acomiadaments si no poden imposar els seus horaris, governem per a tothom i no per al lobby de les grans superfícies comercials.”

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va agafar ahir la paraula en el debat sobre l’horari comercial establert per carregar contra la consellera reformista Conxita Mora i el seu passat al PS, i per mostrar-se implacable amb la pressió que exercirien al gran empresariat. La feina de defensar el decret laboral, que va assegurar que no es canviarà, va quedar per a un ministre d’Economia i Finances, Pere López, que va considerar demagògics alguns dels arguments usats per CR i ApC i va defensar la proposta com la que millor recull totes les sensibilitats i l’equilibri sociolaboral i econòmic. I va des tacar la voluntat de “diàleg social” que vol aplicar l’actual Govern i que era “inexistent fins ara”.

Mora va ser la defensora de la posició de CR, molt crítica amb els horaris acordats. El tancament dels comerços deu tardes de diumenge l’any que ve, va ser la punta de llança del debat. La consellera reformista va afirmar que s’havien escoltat els diferents agents socioeconomics però “no se’ls ha tingut en compte”. I va acusar el Govern d’haver elaborat un calendari “de manera força arbitrària” i sense acontentar “ni els empresaris ni els treballadors”. Al contrari, “fent un mal favor”, al seu entendre, als uns i als altres.

On va ser més crític ApC va ser amb la decretació de l’1 de Maig com a festiu però el fet de permetre obrir els comerços. Eusebi Nomen va acusar Bartumeu d’haver mostrat una actitud “mercantilista” pel fet d’haver “venut per diners la festa” i anar contra la voluntat expressada altres anys. Bartumeu va assegurar que “no perdo el contacte amb la realitat”.

pdf3.jpg