El Govern rep 49 sol·licituds per accedir a la prestació social per desocupació

Autor: m. s.
Font: bon dia
Publicat el: 4 de Desembre de 2009

L’executiu va rebre fins al final de novembre 49 sol·licituds per rebre la prestació per desocupació involuntària, de les quals 22 s’han acceptat i 24 han estat denegades, mentre que les tres restants encara estan en estudi.

Així ho va explicar ahir la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez, en el transcurs de la sessió de control a l’executiu al Consell General, tot responent a una interpel·lació de la consellera general reformista Conxita Mora relativa a l’aplicació de la modificació del reglament regulador de les prestacions econòmiques d’atenció social, on s’establia aquesta prestació.

Rodríguez, que va destacar la tasca que s’està portant a terme des del Servei d’Ocupació i des de la comissió de seguiment creada específicament arran de la modificació del reglament, va precisar que de les sol·licituds de subsidi d’atur denegades, dotze ho havien estat perquè la persona interessada ja havia trobat una altra feina, quatre perquè el demandant havia deixat la feina voluntàriament, una perquè la persona havia optat per marxar del país i sis perquè els sol·licitants no reunien el temps mínim de cotització necessari per accedir a la prestació.

Així mateix, la titular de Treball, que va destacar també el treball que s’està fent quant a marcar els itineraris formatius adequats al perfil de les persones que estan recercant una feina, va explicar que, al marge de les sol·licituds rebudes, l’executiu ha constatat fins a 193 demandes d’informació sobre el subsidi d’atur, i que a final del mes passat hi havia inscrites 368 persones al Servei d’Ocupació en situació de buscar un lloc de treball.

El pessimisme d’ApC

D’altra banda, i ja al final de la sessió, el president del grup d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, es va mostrar molt pessimista de cara a aconseguir una entesa amb el PS. I és que pel líder d’ApC, les respostes de l’executiu a les qüestions plantejades “no van permetre visualitzar un projecte clar de solucions”, tot i que “sí ganes de treballar i bona voluntat”, condició indispensable d’ApC per donar suport al pressupost per a l’exercici 2010.

Quant a la tramitació parlamentària dels convenis d’intercanvi d’informació ja aconseguits fins ara, i responent a una interpel·lació d’ApC, el cap de Govern va confirmar la voluntat de l’executiu d’entrar-los a tràmit en el transcurs de la primera quinzena de gener. En aquest sentit, Bartumeu va recordar que els convenis només poden entrar en vigor després de la data de recepció de la ratificació per escrit i adreçada per via diplomàtica del compliment dels procediments del dret intern andorrà i del país amb qui s’ha signat l’acord.

pdf3.jpg