El Govern autoritza treballs de “consolidació” al pont sinistrat

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2009

El consell de ministres va autoritzar ahir que, a partir del proper dimecres, es pugui tornar a treballar al viaducte d’accés oest del túnel dels Dos Valires.

Això sí, només a la part no afectada per l’esfondrament que va provocar la mort de cinc treballadors el mes passat i únicament per “consolidar el que ja està fet” i per evitar que la meteorologia adversa de l’hivern pugui fer malbé els elements construïts. La continuïtat definitiva dels treballs a la zona del sinistre dependrà d’un informe que l’executiu vol que elabori una auditora externa a les empreses responsables.

Jaume Bartumeu va explicar que el cost d’aquest estudi, que s’encarregarà a una empresa d’auditoria tècnica internacional, l’haurà d’assumir l’UTE adjudicatària de les obres. L’executiu ha proposat el nom d’una companyia, però la decisió final l’haurà de prendre Dragados, Treballs Públics Armengol i Dragasa. El cap de Govern va apuntar que no hi ha un termini fixat per disposar de l’informe, però que s’espera “en unes quantes setmanes”.

Des del gabinet, però, es confia que, tot i el sinistre, no caldrà enderrocar tota l’estructura ja construïda i, un cop garantida la seguretat, es podrien continuar els treballs. “Si tinguéssim un indici que podia ser diferent, la decisió hauria estat una altra. Tenim aquesta impressió però volem que una entitat independent ens confirmi que és bona”, va explicar el màxim responsable de l’executiu, que també va avançar que la Batllia ja té una provisió de fons, demanada a l’UTE, per fer front a les indemnitzacions a les víctimes de l’accident.

pdf3.jpg