L’Executiu aprova dos projectes de llei per adaptar el sistema bancari als estàndards

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2009

El Consell de Ministres d’ahir va aprovar dos projectes de llei, que representen «un avançament en l’homologació de la regulació de l’activitat financera als estàndards europeus», segons el cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Es tracta del projecte de llei del règim jurídic de les entitats bancàries i del règim administratiu bàsic de les entitats operatives del sistema financer i del projecte de llei sobre el règim jurídic de les entitats financeres d’inversió i de les societats gestores d’organismes d’inversió col·lectiva. Segons el ministre d’Economia i Finances, Pere López, «s’adapta el marc andorrà a la directiva comunitària» i es tracta d’una «normativa més avançada en transparència i de vital importància» per a l’expansió internacional de les entitats financeres del país. A més, aporta «garanties de control suficient» tant a inversors com als clients. Així, es concreten les actuacions perquè l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) pugui arribar a acords de col·laboració amb altres entitats supervisores de l’activitat financera. El Govern ha adaptat els textos presentats per l’Executiu anterior i hi ha introduït canvis de caràcter tècnic. Per a López, és una «llei important per al sector bancari» i va dir que «l’interès és que s’aprovi el més aviat possible», ja que «és essencial per a la bona pràctica bancària».

D’altra banda, López va explicar que amb l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) i l’INAF van analitzar, dimarts, la situació de l’endeutament i es va establir un calendari de treball conjunt per trobar maneres de refinançar el deute. López també va comentar que es renovarà amb un sistema similar a l’actual el deute públic que vencia tot en sis mesos.

pdf3.jpg