El Govern autoritza treballs de consolidació de les obres de la boca oest del Dos Valires

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Desembre de 2009

El Govern va acordar autoritzar, a partir del proper dia 9 de desembre, els treballs de consolidació de l’obra feta en la connexió de la boca oest del túnel dels Dos Valires que no està afectada per l’ensorrament que va causar la mort a cinc treballadors el passat 7 de novembre.

Segons el cap de Govern, Jaume Bartumeu, hi ha «consideracions tècniques que requereixen intervencions de conservació».

Així, es desprèn que els informes de què disposa l’Executiu asseguren l’estabilitat de l’estructura, malgrat que el requisit perquè continuïn les obres és que una empresa independent –nomenada pel Govern i especialitzada en aquests temes– faci una auditoria tècnica per verificar l’estat de l’obra. D’aquest informe també en dependrà la suspensió de l’adjudicació. Però encara no se sap quan es podrà disposar d’aquest informe, ja que, segons Bartumeu, «els tècnics se’n volen assegurar i no donen calendaris». De totes maneres, el cap de l’Executiu ja va advertir que «anirà més aviat per mesos i no per setmanes», tot i que la voluntat és de poder acabar tot el procés el més aviat possible.

D’altra banda, el Govern va informar que la Batllia havia demanat, i obtingut, una provisió de fons de la UTE, tot i que no es va quantificar. Aquesta provisió servirà per fer front a la responsabilitat civil de les empreses en l’accident i també per indemnitzar les víctimes i els seus familiars. En aquest sentit, Bartumeu va manifestar que «no admetríem que es volgués retallar el dret a la indemnització» i que aquesta s’hauria de donar, «més que amb generositat, amb responsabilitat».

Sense urgència a Aixirivall

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va fer arribar un informe al Consell de Ministres sobre l’estat del mur que va obligar a desallotjar una vintena de veïns a Aixirivall, però no s’analitzarà fins la setmana vinent. Així, el cap de Govern va comentar que el tema no era urgent. Segons Bartumeu, el Govern hi va intervenir d’urgència i «l’Administració ha assegurat la tranquil·litat a les famílies» i el debat es troba ara entre el constructor de la paret i els veïns afectats, una controvèrsia que podria arribar a la Justícia.

pdf3.jpg