Aprovació dels reglaments de la llei d’apartaments moblats

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 1 de Desembre de 2009

L’ Executiu va aprovar els tres reglaments que desenvolupen la llei de Regulació dels apartaments moblats per a vacances i de les empreses que els exploten que entraran en vigor el 2 de gener vinent.

Es tracta del reglament de funcionament per crear un registre de les empreses d’explotació d’apartament moblats per a vacances (EEAM) i un  d’aquest tipus d’apartaments. Segons aquest text, poder llogar un apartament moblat per a vacances cal crear una EEAM, amb el Registre de Comerç corresponent. La finalitat és tenir identificades aquestes  empreses, així com els apartaments, per categoria, i determinar la composició del parc immobiliari.

Un altre reglament és el que tracta la classificació dels apartaments moblats per a vacances, fet a partir del dels apartaments turístics. Així les categories s’expressen amb un nombre d’estrelles, d’una a quatre, que s’acordin segons el grau de confort, els serveis i els equipament de l’apartament i de l’edifici on es troba. A més també es té l’opció voluntària d’afegir el segell  a peu de pistes.

A diferència de l’apartament turístic que ha d’estar en un edifici dedicat exclusivament al lloguer d’aquests apartaments, el moblat per a vacances pot estar en qualsevol edifici d’habitatges. El tercer dels reglaments aprovats és de protecció i informació del consumidor i de l’usuari, quan a les característiques i les classificacions dels apartaments moblats per a vacances. Es tracta de propiciar l’assoliment de la màxima qualitat, tant amb relació amb els apartaments com amb les empreses. El lloguer d’aquest tipus de pisos s’haurà de fixar per un període en tots els casos superior a dues nits i inferior a tres mesos.

pdf3.jpg