Espot viatja a Atenes a la reunió de l’OSCE

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 1 de Desembre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, ha abandonat aquest matí la 19a Cimera Iberoamericana d’Estoril per participar a la 17a sessió del Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que tindrà lloc entre avui i demà a Atenes.

Espot intervindrà aquesta tarda a la sessió, contribuint així al diàleg i intercanvi d’opinions sobre la seguretat a Europa seguint el procés iniciat a la reunió ministerial de Corfú del juny, un dels primers actes als quals va acudir el ministre després de la presa de possessió. Aprofitant la reunió de l’OSCE, Espot firmarà l’establiment de relacions diplomàtiques del Principat amb l’Uzbekistan amb el seu homòleg, Vladimir Norov.

La reunió d’Atenes ve precedida pel rebombori causat per l’aprovació en referèndum, diumenge passat a Suïssa, de la prohibició dels minarets de les mesquites i centres de culte islàmics. Els màxims responsables de l’OSCE van coincidir ahir a condemnar la decisió del poble suís per considerar-la contrària als principis fundacionals de l’organització que representen.

pdf3.jpg