Experts en telecomunicacions posen Andorra com a exemple

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2009

El número dos de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), Houlin Zhao, va mostrar ahir el seu convenciment que el Principat pot ser una bona “plataforma per experimentar noves tecnologies” i, juntament amb el director general de la branca de desenvolupament de la UIT, Sami al-Basheer, va posar Andorra d’exemple per a d’altres petits països.

Tots dos dirigents de l’organisme internacional van inaugurar ahir una reunió de treball -amb l’assistència d’una seixantena d’experts de quinze països diferents- de la regió europea preparatòria de la Conferència Mundial de Desenvolupament de les Telecomunicacions, que se celebrarà l’any que ve a l’Índia. La trobada s’allarga fins demà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Tant el ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay, com el director general d’Andorra Telecom, Jaume Salvat, van mostrar la satisfacció de poder acollir la reunió al Principat. Alay va destacar els esforços que s’estan fent en el dia a dia per a la “universalitat del servei” perquè arribi “a tot el territori i sigui accessible a tothom i al millor preu”. Salvat, que va destacar les bones relacions de la para pública amb la UIT, va remarcar la col·laboració amb l’organisme per tal de desenvolupar projectes a països d’Oceania-Pacífic vist que la problemàtica “dels països petits la coneixem bé”. També va destacar a escala estatal el desplegament total de la fibra òptica.

pdf3.jpg