Les obres al túnel seguiran aturades fins que s’hagi analitzat els informes

Autor: s. m.
Font: bon dia
Publicat el: 26 de Novembre de 2009

Continuen els treballs governamentals, pericials i d’inspecció de treball per esbrinar els motius de l’esfondrament mortal a la boca oest de túnel dels Dos Valires.

El consell de ministres d’ahir va incloure aquest punt en l’ordre del dia d’ahir, per fer una anàlisi de la situació i prendre decisions en cas que fos escaient. I no va ser així. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va comparèixer ahir en la roda de premsa per indicar, entre altres coses, que les obres seguiran aturades indefinidament, fins que s’acabi d’analitzar tots els informes que hi ha sobre la taula i se n’extregui conclusions.

El principal mandatari de l’administració central va explicar que actualment estudien els “cinc informes” dels quals disposa el Govern, i amb prudència va comentar que de moment no “s’ha arribat a cap conclusió”. D’aquesta manera, continuaran aturades les obres de la part esfondrada, ordre que procedeix directament de la Batllia, així com la resta de l’obra de connexió amb la carretera general número tres, en suspens per dictamen del Govern.

Bartumeu va comentar que ara fa uns dies va rebre la trucada del màxim accionista de Dragados, Florentino Pérez, que va demanar cita per mantenir una trobada per tractar de la qüestió. Així doncs, durant el dia d’avui el cap de Govern tindrà una reunió amb el president d’aquesta constructora, Marcelino Fernández.

En un altre ordre de coses i en un perfil més jurídic, el Govern va decidir ahir incloure’s en el sumari “per estar informat” sobre el cas, i davant la possibilitat que el Govern es decanti per entrar en l’acusació particular, Bartumeu va indicar que tot i que no es descarta, “motius molt estranys hi ha d’haver” per fer-ho.

D’altra banda, el Govern va desestimar un recurs i va imposar una multa de 5.001 euros per falta de seguretat pel treballador que va perdre la vida en aquesta mateixa obra el 29 d’abril passat.

Suspès el decret per crear un fitxer de dades sociosanitàries

El consell de ministres ha decidit suspendre de manera provisional el decret amb el qual es pretenia crear un fitxer de dades personals sociosanitàries. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va indicar ahir que aquest decret encara no s’ha aplicat per manca de dades, unes dades que havien d’arribar de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), i que queda suspès fins que entri en vigor la llei d’estadística, un text legislatiu que serà aprovat la setmana vinent i que Bartumeu va destacar que aportarà “garanties suplementàries” pel que fa a la privacitat de les persones.

El cap de Govern va destacar que l’objectiu no és altre que comptabilitzar “el nombre exacte de persones aturades” per poder- les ajudar provisionalment amb la seva situació laboral.

Cal recordar que aquest decret ha comportat un bon grapat de crítiques, ja que molts col· lectius, entre els quals l’Agència de Protecció de Dades, van denunciar la vulneració de drets que suposava el text.

L’executiu signarà el conveni amb Portugal dilluns vinent a Estoril

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va donar a conèixer ahir que dilluns vinent es desplaçarà a Estoril per signar l’acord d’intercanvi d’informació amb Portugal. Coincidint amb la Cimera iberoamericana, que se celebrarà en aquesta localitat, el cap de Govern firmarà amb José Sócrates, primer ministre portuguès, aquest conveni, que serà el novè d’aquestes característiques.

El mandatari socialdemòcrata va indicar en la roda de premsa posterior al consell de ministres d’ahir que els serà complicat “signar més acords” abans que s’acabi l’any. I és que l’atapeïda agenda que tenen els països veïns, en un mes tan complicat com és el de desembre, gairebé els impossibilitarà poder tancar un dia per realitzar més signatures d’aquesta mena.

Així doncs, i de manera indirecta, el cap de Govern va assenyalar que tot i que s’intentarà collar per aconseguir més signatures, la firma final amb l’Estat espanyol quedarà posposada fins a principis d’any si no hi ha canvis d’agenda. El socialdemòcrata va recordar, a més, que el conveni que es firmarà amb Dinamarca està en un estadi avançat.

pdf3.jpg