Mesures “efectives” contra la pudor del forn

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 de Novembre de 2009

Els integrants de la comissió de vigilància del centre de tractament de residus de la Comella (CTR) volen trobar solucions “efectives” per tal d’evitar les males olors del forn.

La pudor es produeix per l’emmagatzematge de residus durant les aturades tècniques i les operacions de manteniment del centre de tractament.

Així ho van posar de manifest ahir els integrants de la comissió d’informació i vigilància del CTR, que es van reunir al matí en una trobada a la qual també van assistir els ministres de Medi Ambient, Vicenç Alay, i la de Salut, Cristina Rodríguez. Amb tot, de moment no s’han donat a conèixer quines accions s’emprendran des del Govern per minimitzar les males olors que es desprenen a la zona quan hi ha aturades a la planta i que, tal com ja va publicar el Diari fa més d’un mes, causa el malestar dels veïns de la Comella.

A partir d’ara s’estudiaran diferents sistemes per intentar reduir la pudor, segons van explicar alguns assistents a la reunió. En el marc de la trobada també es va debatre el fet que suposa dur a terme aturades tècniques amb certa regularitat perquè el volum de brossa que es genera ha disminuït els darrers mesos. I també de la possibilitat d’importar residus per assegurar que el forn en tingui suficients per funcionar i no haver de fer parades. La comissió (integrada per tècnics, polítics, ecologistes i veïns), a més, va aprovar el nou disseny de la pàgina web (www.civ-comella. ad). A través d’aquesta adreça pretén donar a conèixer a la població les activitats que fa el grup de vigilància i els aspectes de funcionament del centre de tractament de residus de la Comella.

pdf3.jpg