Desenvolupament econòmic i social per eradicar la fam

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 18 de Novembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va apel·lar ahir en el seu discurs a la cimera sobre seguretat alimentària de la FAO, que se celebra a Roma, a la necessitat de fer del desenvolupament econòmic i social una eina per eradicar la fam.

En aquest sentit, el cap de Govern va assenyalar que cal evitar que els productors locals «caiguin en la temptació de renunciar a la producció a favor de la importació de productes alimentaris estrangers». Per tot això, Bartumeu va manifestar en el seu discurs que cal emprendre mesures de suport en favor de les zones rurals dels països en vies de desenvolupament, i adoptar «solucions polítiques, econòmiques i financeres, duradores, de tal manera que el conjunt de la humanitat pugui exercir el seu dret a l’alimentació».

El cap de Govern va ressaltar que la FAO no pot actuar sola i que per això cal establir una acció política «focalitzada i concertada» amb les altres organitzacions internacionals competents, com l’ONU per poder eliminar la fam i la malnutrició del planeta. Per acabar, Bartumeu va animar a mobilitzar els recursos financers necessaris per fer front a les necessitats dels Estats més afectats per la crisi alimentària i que el consens a la cimera permet «entreveure accions precises i concretes molt ràpidament».

pdf3.jpg