Salut treballa en un programa integral d’atenció als diabètics

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 15 de Novembre de 2009

Millorar l’atenció que actualment es presta a les persones diabètiques és un dels reptes, un dels eixos, que el Govern té fixat en el marc de les polítiques de salut pública que pretén dur a terme.

Així ho van assegurar, ahir, tant el secretari d’Estat de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena Guillén, com la directora de Salut, Margarida Coll. Tots dos van participar en la jornada organitzada per l’Associació de Diabètics d’Andorra que, entre altres finalitats, pretenia donar públicament a conèixer l’entitat i, alhora, servia per commemorar el Dia mundial de la diabetis. Coll va explicar que s’està treballant en l’elaboració d’un pla d’actuació integral i va advocar pel fet que “a final del 2012 hauríem de tenir el programa d’atenció al diabètic completament consolidat”. La responsable governamental va assenyalar que un primer pas ha estat la inclusió d’una partida específica per a la diabetis en el pressupost per a l’any vinent, que ja es troba en fase de tramitació parlamentària.

La jornada, que va incloure diferents aportacions mèdiques, va reunir mig centenar de persones a la sala d’actes del comú d’Escaldes, mentre que al Prat del Roure es feien proves gratuïtes per detectar la malaltia. La prevenció i l’educiació són dues eines fonamentals per poder conviure amb normalitat amb l’esmentada patologia, com van explicar tots els participants en la jornada. I com va recalcar en diverses ocasions el president de la nova entitat, Eduard Reinoso. Margarida Coll va exposar tots els treballs previs de diagnosi que s’han anat fent i va anunciar la posada en marxa d’un carnet del diabètic.

pdf3.jpg