Bartumeu participarà a Roma en la cimera de la FAO sobre seguretat alimentària

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 de Novembre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, representarà Andorra durant la cimera mundial sobre seguretat alimentària que l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) farà demà passat i dimarts a Roma.

En total, s’espera que a la trobada hi participin els 192 estats membres de l’organisme, del qual el Principat és membre des del 2007.

La cimera estarà composada per quatre debats i taules rodones que se centraran en diferents aspectes. El primer intentarà buscar solucions amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi en la seguretat alimentària. El segon buscarà la manera d’implementar una governança global en aquesta matèria; el tercer tractarà l’adaptació de l’agricultura al canvi climàtic; i, per al darrer, es parlarà de possibles mesures de suport i ajut per als agricultors i al comerç de productes agrícoles.

D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va reunirse ahir amb Rolf Frei, cònsol ge neral de Suïssa a Barcelona. Du rant la trobada, es van abordar diferents assumptes d’interès per a tots dos estats i es va acordar seguir col·laborant en temes en curs per promoure i estrényer les relacions bilaterals. A la reunió també hi van assistir el conseller de l’ambaixada helvètica a Madrid, François Voeffray, i el cònsol honorari de Suïssa a Andorra, Eric Auderset. Abans, Frei també es va entrevistar amb el ministre d’Economia, Pere López.

pdf3.jpg