Els comuns tindran presència a la cúpula d’Andorra Turisme

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 14 de Novembre de 2009

Els comuns tindran representació en el consell d’administració d’Andorra Turisme. Així es va acordar ahir durant la reunió que van mantenir els cònsols de les diferents parròquies amb el ministre d’Economia, Pere López, que també els va explicar les línies claus del projecte de l’entitat amb vista a l’any vinent.

Les corporacions es mostraven interessades a mantenir la col·laboració amb la societat després que les mesures conjuntes adoptades aquest any hagin satisfet totes les parts. També s’havia plantejat que hi entressin com a accionistes, però les administracions locals es van mostrar contràries que les aportacions al pressupost haguessin de ser proporcionals al nombre de títols. El Govern ha acceptat aquesta petició, que s’haurà de fer efectiva mitjançant un canvi d’estatuts. La modificació, però, s’haurà de tramitar a través del Consell General.

Tanmateix aquesta espera no impedirà que els comuns puguin estar presents en el consell d’administració d’Andorra Turisme a partir de les pròximes reunions, gràcies que l’executiu cedirà a les corporacions el lloc d’un dels seus representants en l’òrgan. Serà durant la propera reunió de cònsols quan es designarà la persona que ocuparà aquest càrrec, tot i que un dels noms que més sona és el de la cònsol menor de Canillo, Mònica Bonell, que ja representa els governs locals en la taula de turisme.

La trobada també va servir perquè el ministre fes arribar als cònsols els principals objectius que es plantejaran des d’Andorra Turisme amb vista al 2010. A més de mantenir l’aposta per reforçar la promoció en mercats com el britànic o el rus, també destaca la inclusió al pressupost de les partides per a la creació del futur observatori del turisme, al nou marxandatge amb la nova imatge per a la xarxa d’oficines d’informació o el projecte per participar en una ruta de camins catalans.

pdf3.jpg