El Govern decreta demà jornada de dol

Autor: c. audí
Font: diari d'andorra
Publicat el: 11 de Novembre de 2009

Finalment serà demà la jornada de dol nacional en record de les víctimes del tràgic accident laboral de dissabte. Així ho ha decretat el Govern i així ho va anunciar ahir el seu màxim representant, Jaume Bartumeu.

Ell també va ser qui va explicar que els cossos dels quatre treballadors morts, que es van rescatar d’entre les restes de l’estructura de l’obra que va cedir, seran repatriats a Portugal per ser enterrats.

Les despulles mortals de Carlos Duarte Campelo, Carlos Alberto Nunes, Antonio Mateus Gonçalves i Olimpio do Santos es traslladaran durant les properes hores a Portugal, d’on eren originaris. Des de l’executiu es va garantir la màxima col·laboració per facilitar els tràmits administratius corresponents perquè els cossos puguin abandonar el país. El responsable màxim del Govern, Jaume Bartumeu, va explicar que un d’aquests quatre treballadors (dos residien a Andorra des de feia dècades) havia adquirit la nacionalitat andorrana recentment, a l’abril. “Però s’entén que vulguin que torni al lloc d’origen”, va comentar.

És per això mateix que els quatre seran enterrats a Portugal, i el Principat donarà el darrer adéu a les víctimes amb una missa en el seu record. Serà dimecres vinent, dia 18, a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. Està previst que hi assisteixin, entre d’altres, el copríncep episcopal, Joan Enric Vives, i diverses autoritats del país.

D’altra banda, aquesta tarda, a les tres, s’oficiarà el funeral per Toni Cristiano da Costa, l’obrer que va morir a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell després de tretze hores de rescat d’entre la ferralla. La missa se celebrarà en un poble proper a la localitat portuguesa de Guimaraes.

LLOEN ELS SERVEIS D’EMERGÈNCIA

Les autoritats van reservar, durant la roda de premsa d’ahir a la tarda, un reconeixement especial a la feina que des de dissabte passat han dut a terme tots els serveis d’emergència (bombers, SUM, policia i Mobilitat), així com de tots els voluntaris que han participat en el procés de salvament dels onze operaris. “Han fet un treball admirable i extraordinari”, va descriure Bartumeu. També es va lloar la tasca dels equips mèdics que han atès les víctimes del succés, dels professionals que s’han encarregat de l’atenció psicològica dels familiars dels treballadors i del ministeri de Salut.

pdf3.jpg