Les prestacions familiars seran equivalents al 10% del salari mínim per fill

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 11 de Novembre de 2009

El Govern va aprovar la setmana passada el reglament regulador de prestacions familiars. Aquest reglament, contemplat a la nova Llei de la seguretat social, ajudarà les famílies amb un determinat nivell d’ingressos econòmics a sufragar les despeses que deriven dels fills i de les persones amb discapacitat a càrrec.

Així, la nova llei de la CASS crea la branca de prestacions familiars i n’estableix de dos tipus, les que s’atorguen per fills a càrrec i les que es donen per naixement o adopció. Les primeres van destinades a les famílies que tenen a càrrec més d’un fill menor de 18 anys, o de 25 en el cas dels estudiants, o sense límit d’edat si el fill a càrrec està discapacitat sense possibilitat de poder treballar regularment. La prestació consisteix en una pensió mensual equivalent al 10% del salari mínim oficial per a cada fill a partir del segon. La prestació per naixement o adopció és de pagament únic i correspon al 50% del salari mínim oficial, que és de 915 euros. Per rebre aquestes prestacions, les famílies han de tenir uns ingressos inferiors a una vegada i mitja el salari mitjà. Les prestacions familiars es cobraran amb caràcter retroactiu des de l’1 de novembre, quan va entrar en vigor la Llei de la seguretat social.

De la seva banda, el Govern va deixar clar a través d’un comunicat que el retard en l’aprovació dels reglaments que complementen la Llei de la seguretat social es deu al fet que «el govern liberal no va fer quan calia la feina de preparació» i, en aquest sentit, el comunicat afegeix que l’anterior govern «va abandonar la tasca de redacció dels reglaments al Consell d’Administració de la CASS sense donar-li ni el suport tècnic i jurídic ni les orientacions polítiques necessàries quant a la urgència del treball a fer». De tota manera, l’Executiu va dir que «la publicació dels reglaments, amb efectes retroactius en favor dels assegurats, garanteix a tots els beneficiaris de la CASS el gaudi de les prestacions previstes a la nova llei».

pdf3.jpg