La fira Expolangues reunirà per primer cop tots els territoris de parla catalana

Autor: anna burgstaller / agències
Font: bon dia
Publicat el: 10 de Novembre de 2009

La Casa Museu d’Areny Plandolit d’Ordino va acollir ahir la primera presa de contacte entre els membres del patronat de la Fundació Ramon Llull i el nou Govern.

Una trobada en què es va tractar els diferents projectes que l’ens tirarà endavant en el futur més immediat. Així, una de les qüestions que van centrar la reunió d’ahir va ser la participació en la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues, que se celebrarà a París entre els dies 3 i 6 de febrer del 2010 i que tindrà com a convidada d’honor la llengua catalana.

Gràcies a aquesta fira, per primer cop es tindrà una participació de la llengua catalana com un únic espai lingüístic i cultural, sota el lema El català, la llengua de 10 milions d’europeus. Entre les novetats en referència a aquesta fira es va explicar que la sala que acollirà la cerimònia inaugural serà batejada amb el nom d’Andorra. En total, segons va explicar Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull, hi haurà cinc sales a l’estand que la llengua catalana tindrà a la fira, i rebran el nom de Catalunya, Illes Balears, País Valencià i Alguer. L’objectiu principal és “demostrar que som una llengua europea, moderna i de futur”.

A banda de la presència en aquesta fira, que acull més de 25.000 visitants i aquest any arriba a la 28a edició, a la reunió d’ahir es va tractar altres punts com la continuïtat de projectes que ja es van iniciar l’anterior legislatura, com la televisió per Internet, del qual Bargalló va anunciar que està “preparada per entrar en funcionament”. També s’ha aprovat els pressupostos el pla de viabilitat econòmica per a l’any 2010.

A la reunió també van participar Jaume Bartumeu, Josep-Lluís Carod-Rovira, Susanna Vela; el president del Consell General dels Pirineus Orientals, Christian Bourquin; la secretària d’Estat de Cultura, Clara Vives; el president de la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i alcalde de Morella, Joaquim Puig; el tinent d’alcalde de Gandia, Alfred Boix; el vicesíndic de l’Alguer, Mario Conoci; el conseller d’Afers Catalans del Consell dels Pirineus Orientals, Marcel Mateu; el secretari de la Xarxa de Municipis Valencians Ramon Llull, Nèstor Novell, i la secretària de la Fundació Ramon Llull, Inés Sánchez.

pdf3.jpg