El Govern reitera la necessitat de revisar el conveni amb Sant Julià

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Novembre de 2009

El Govern va reiterar ahir la necessitat de revisar les condicions del conveni amb el Comú de Sant Julià de Lòria, segons el qual hauria de fer una aportació de 5,4 milions d’euros per a l’ampliació del campus de la Universitat d’Andorra (UdA).

Aquesta xifra, però, és molt inferior al cost total que tindrà l’obra de construcció d’un nou edifici polivalent i conseqüent remodelació de la plaça Major. Segons el cònsol Josep Pintat, que ahir es va reunir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, tot plegat podria ascendir “a uns 15 milions d’euros”, si bé la valoració de l’obra encara no s’ha fet. Ara bé, Pintat va assenyalar que es tracta “no d’un cost per al Govern, sinó d’una inversió, i més tenint en compte que el projecte no només fa referència a l’UdA, sinó que inclou un aparcament, espai per a un viver d’empreses i un centre d’interpretació de la informàtica i el videojoc”.

Per Pintat, es tracta sobretot de dinamitzar la parròquia i engegar projectes que “posicionin Sant Julià allà on li pertoca dins del país, ja que probablement és una de les parròquies més endarrerides dins del context d’Andorra”. El cònsol lauredià va destacar que la trobada amb Bartumeu i Alay va ser “molt cordial i positiva” i va servir per tractar altres projectes de desenvolupament de la parròquia, com ara la cessió de terreny per a les escoles secundàries o la creació d’un centre de turisme de negocis.

El cònsol va subratllar que, tot i que “podia semblar que hi havia hostilitat per ser d’un color diferent, el cap de Govern s’ha mostrat sensible i amb esperit de col.laborar amb el Comú perquè la parròquia pugui anar endavant”. D’aquí a 15 dies, hi haurà una nova reunió entre el Govern i els cònsols de Sant Julià, Josep Pintat i Enric Sangrà, amb l’objectiu de continuar afinant els diferents projectes de la parròquia.

El Govern, de la seva banda, va enviar ahir un comunicat en què expressava la voluntat “que Sant Julià de Lòria continuï sent la vila universitària del país”. Així i tot, el Govern sosté que “el projecte plantejat és difícil d’assumir econòmicament, perquè d’aquí al 2012 s’haurà d’invertir una quantitat de 5,4 milions d’euros”. La conclusió és la mateixa que fa una setmana: les condicions del conveni s’han de revisar.

pdf3.jpg