Holanda, vuitè pas per deixar la llista negra

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 de Novembre de 2009

Andorra va fer ahir un nou pas cap a la sortida de la llista de paradisos fiscals no cooperants elaborada per l’OCDE la primavera passada, a petició de la cimera del G-20 de Londres. El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va signar a La Haia l’acord d’intercanvi d’informació amb els Països Baixos.

D’aquesta forma, l’objetiu d’assolir els dotze convenis reclamats de l’organisme internacional queda més a prop.

L’acte de rúbrica es va portar a terme a la seu del ministeri de Finances holandès, fins on es va desplaçar la delegació andorrana conformada pel ministre Espot, la directora general d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Eva Descarrega, i l’ambaixadora Imma Tor. Per part dels Països Baixos, va subscriure el document el secretari d’Estat de Finances, Jan Kees Jager, que durant l’acte va voler destacar de forma molt positiva els progressos fets pel Principat en matèria de cooperació fiscal.

Aquest conveni és el vuitè que tanca Andorra des que el setembre passat el Consell General va aprovar la Llei d’intercanvi d’informació fiscal. En aquest cas, però, des del Govern es considera que el d’ahir és especialment important i és dels acords anomenats “de qualitat”, ja que Holanda és un dels països més actius en el si de l’OCDE pel que fa, justament, a cooperació fiscal. Abans, s’havien rubricat tractats amb sis estats europeus més (San Marino, Mònaco, Liechtenstein, Bèlgica, Àustria i França), a més d’Argentina. En breu, es preveu poder concretar de forma definitiva el conveni amb Espanya, entre d’altres països.

pdf3.jpg