El Govern reitera que cal revisar el projecte per ampliar la Universitat

Autor: a. g.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 de Novembre de 2009

El Govern coincideix amb el comú de Sant Julià de Lòria que la parròquia ha de continuar sent la vila universitària del país, però de moment no hi ha cap acord ferm sobre com s’ha d’executar el projecte de la Universitat d’Andorra (UdA).

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reiterar en la reunió que ahir va mantenir amb els còn sols lauredians que s’han de re visar les condicions del conveni signat per l’anterior gabinet i la corporació. L’executiu sosté que el projecte plantejat és difícil d’assumir econòmicament, ja que d’aquí al 2012 hi hauria d’invertir una quantitat de 5.400.000 euros. Bartumeu va estar acompanyat del ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay.

El cònsol major, Josep Pintat, va explicar un cop finalitzada la trobada que es mantindran contactes amb l’executiu per veure com s’acaba duent a terme el projecte i es va mostrar més conciliador a l’hora de parlar de la remodelació de la plaça Major, on, a banda de l’ampliació del campus, s’han de promoure altres equipaments. Pintat va voler convèncer el cap de Govern de la necessitat de tirar endavant l’obra amb un vídeo en què es presentava, en tres dimensions, com quedaria la zona si s’hi construís tot el que hi ha previst el comú. “Ha quedat gratament sorprès i ha dit que es tracta d’un projecte ambiciós”, va comentar el mandatari lauredià.

LES NEGOCIACIONS CONTINUEN

El comú i el Govern es tornaran a reunir d’aquí a un parell de setmanes per tractar tant aquest tema com d’altres que es van posar sobre la taula ahir. “S’ha d’acabar d’afinar el projecte i analitzar-lo conjuntament, amb el mateix to i esperit positius”, assenyalava el còn sol major. Josep Pintat es va mostrar satisfet després de la reunió, que s’havia desenvolupat “en un ambient molt cordial. Les dues parts teníem ganes de trobar solucions per a la parròquia”. En aquest sentit, també va explicar que l’administració central ara disposa de 2.000 metres quadrats en aquest indret però que passarà a tenir-ne 5.400 més un pàrquing vertical amb mig miler de places. “El Govern en sortirà beneficiat un cop s’hagi executat el projecte, i per aquest motiu ha d’invertir-hi.”

A part de l’ampliació del campus universitari, la intervenció pre vista també inclou un viver d’empreses i el centre d’interpretació de la informàtica i el videojoc. “És un dels grans projectes que tenim a les mans i que han d’ajudar a posar la parròquia al ma teix nivell que les altres. Sant Julià s’ha quedat enrere i necessitem executar aquestes iniciatives importants”, va assegurar Pintat.

ESTUDI DE COSTOS DEL VIAL

El Govern i el comú també van abordar ahir el desenvolupament del nou vial a la parròquia. Segons el còn sol major, s’estan estudiant els costos que suposa l’obra, sobretot la fase 1, encara per licitar, i va recordar que en l’últim conveni es va acordar que aquest tram aniria cobert. “Al comú ens és indiferent en principi si el vial va soterrat o no. Però preferim que no sigui extern, perquè si es fes així, la carretera passaria entre unes cases i partiria el poble en dos”. Si el vial està cobert, hi quedaria una zona enjardinada. El comú va donar molta importància a tirar endavant el projecte del passeig Rocafort.

El cònsol major va assegurar que els contactes i les reunions amb l’executiu s’intensificaran a partir d’ara, ja que ahir es van tractar iniciatives “importants per a la vida de la parròquia” per als quals es necessita la col·laboració del Govern. El mandatari lauredià va voler destacar que es “tracta de grans projectes que s’executaran al llarg de molts anys”.

pdf3.jpg