El Govern assisteix als premis Octubre per reforçar lligams en l’àmbit de parla catalana

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 1 de Novembre de 2009

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i el director de Promoció Cultural i Política Lingüística, Joan Sans, van assistir ahir a València a la jornada de clausura de la 38a edició de la Setmana dels premis Octubre, un aparador de la cultura i el pensament en què Andorra ha estat present els últims anys, “per estrènyer els vincles amb els altres territoris de parla catalana”, segons ha informat el Govern a través d’un comunicat.

La Setmana dels Octubre va culminar anit amb l’acte de lliurament dels premis literaris (Andròmina de narrativa, Joan Fuster d’assaig, Vicent Andrés Estellés de poesia i Octubre de  teatre), que convoca l’Editorial 3i4, i del guardó honorífic,que aquest any s’ha emportat  l’Institut Ramon Llull. La mateixa nit dels premis Octubre va servir per fer un homenatge al poeta valencià Ausiàs Marc amb motiu del 550è aniversari de la seva mort.

A banda dels guardons literaris, la Setmana dels premis Octubre també ha ofert tres congressos, organitzats per la Fundació Ausiàs Marc, que han aplegat destacats experts i intel·lectuals per convidar el públic al debat i a la reflexió: el 28è de mitjans de comunicació  sobre periodisme, cinema i literatura; el 21è Encontre d’escriptors, al voltant del tema de la literatura digital, i l’Històric sobre l’exili del 1939. Tant les activitats de la setmana com la cerimònia de lliurament van tenir lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, un edifici emblemàtic de la capital valenciana.

pdf3.jpg