El conveni per ampliar l’UdA costa a l’erari estatal 5,4 milions d’euros

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 1 de Novembre de 2009

El Govern té compromesos 5,4 milions d’euros per al projecte d’ampliació de la Universitat d’Andorra (UdA). Aquesta és la despesa total a la qual hauria de fer front l’erari estatal segons el conveni que van signar l’anterior Govern liberal, amb Juli Minoves al capdavant del Ministeri de Cultura, i el Comú de Sant Julià de Lòria. Això sí, l’import es pagaria en quatre anys: 400.000 euros aquest 2009, un milió d’euros el 2010, dos milions d’euros el 2011 i dos milions més el 2012.

Sigui com sigui, el cap de l’actual Govern, Jaume Bartumeu, ja va deixar clar dijous passat, en el marc de la inauguració del curs acadèmic 2009-2010, que d’aquest tema, encara se n’ha de parlar. És per això que el pròxim 6 de novembre hi ha prevista una reunió entre l’Executiu i el Comú de Sant Julià de Lòria.
El Comú, de fet, està més que satisfet amb un conveni que ha de servir per ampliar el campus de la Universitat d’Andorra amb la construcció d’un gran edifici multifuncional. El projecte implica la remodelació de la plaça Major i la construcció d’un pàrquing soterrat, que milloraria les condicions d’aparcament dels veïns i treballadors de la parròquia. En conjunt, l’ampliació del campus i la rehabilitació de la zona tindrien un cost total de 20 milions de €.

A CORRE-CUITA Bartumeu, en el discurs d’obertura de curs que va oferir a l’Auditori Rocafort, no va dubtar a titllar el projecte “d’excessivament ambiciós”. En realitat, l’al.lusió al projecte d’ampliació del campus no estava prevista, com a mínim a jutjar pel text que els responsables de premsa del Govern van fer arribar als periodistes. La reacció, doncs, s’hauria produït com a conseqüència del discurs del cònsol Josep Pintat, que havia aprofitat l’ocasió per fer apologia de la bondat del projecte, tant per a la mateixa Universitat com per al conjunt de la parròquia de Sant Julià de Lòria.
Un cop fora de la sala, Bartumeu encara va anar més lluny. El cap de Govern va afirmar que el conveni es va signar “a corre-cuita” el 27 de desembre passat –l’últim dia de Minoves al capdavant de la cartera de Cultura– i que la maniobra es va fer “per forçar l’actual Administració a assumir-lo”.

Fins ara s’havia parlat dels 400.000 euros que el Govern aportaria a la remodelació del campus i la plaça Major. Aquesta xifra, però, era només per al 2009. Davant d’aquest panorama, Bartumeu va insistir que “cal revisar i reconduir el projecte”.

Més enllà de les voluntats d’uns i altres, el que hi ha és un conveni signat. Les converses, per tant, acabaran amb tota probabilitat a la taula dels assessors jurídics, si és que el Govern es manté ferm en la seva intenció de revisar el contingut de l’acord.

pdf3.jpg