El Govern fa pública la carta de Madrid que confirma el ‘sí’ per l’accés a la universitat

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 31 d'Octubre de 2009

El Govern va enviar ahir un comunicat de premsa per reiterar el que la ministra d’Educació, Susanna Vela, ja va anunciar dimecres n la compareixença pública davant la comissió legis lativa. Que els estudiants que superin aquest juny la prova de batxillerat tenen garantit l’accés a les universitats espanyoles.

A més, amb el comunicat hi va adjuntar la carta que el director general de relacions internacionals del ministeri d’Educació es panyol, José Manuel Martínez Sierra, va adreçar amb data 28 d’octubre al secretari d’Estat, Josep Roig, en què confirmava l’acord al qual havien arribat en la reunió del dia 20 a Madrid i en què s’especificaven els punts que ampliarà el conveni que han de signar les dues administracions.

En la missiva, José Manuel Martínez Sierra destaca que “en breu” faran ar ribar al Govern un esborrany d’a cord “per a la corresponent valoració i aportacions que considereu oportunes”.

Cal recordar que, com ja va indicar Susanna Vela, el pacte s’aplicarà de manera provisional men tre es dugui a terme el tràmit parlamentari. La màxima responsable d’Educació va comentar que les dues delegacions havien acordat oficialitzar l’entesa amb una signatura de cartes, un procés que es podia tancar en unes setmanes.

L’esmentat acord és recíproc, de manera que els alumnes del sistema andorrà podran accedir a les universitats espanyoles havent aprovat la prova nacional i els estudiants espanyols podran matricular-se a la Universitat d’Andorra si també han superat la selectivitat al seu país.

pdf3.jpg