Bartumeu vol revisar el projecte d’ampliació del campus de l’UdA

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 30 d'Octubre de 2009

El cap del Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que el projecte d’ampliació de la Universitat d’Andorra (UdA) és “excessivament ambiciós”. Bartumeu creu que la proposta de construcció d’un nou edifici multifuncional, adjacent a la plaça Major de Sant Julià de Lòria, s’ha de revisar, ja que el conveni del 27 de maig passat “es va signar a corre-cuita per forçar l’actual Administració a assumir-lo”.

Precisament la revisió del projecte serà l’objecte de la reunió que Bartumeu mantindrà el pròxim 6 de novembre amb el cònsol Josep Pintat.

El cap del Govern va fer aquestes declaracions en el marc de l’acte inaugural del curs acadèmic 2009-2010 de la Universitat d’Andorra, que va tenir lloc ahir al matí a l’Auditori Rocafort. Bartumeu va manifestar que “Andorra es mereix una universitat de referència” i no va dubtar a dir que la seva seu se seguirà ubicant, en un futur, a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Ara bé, com a resposta a la intervenció del cònsol lauredià, que havia fet referència al projecte d’ampliació del campus i la conseqüent remodelació de la plaça Major, Bartumeu va assenyalar que “cal seguir-ne parlant, per reconduir el projecte”.

El Consell de Ministres de l’anterior legislatura, quan el Govern era d’un altre color, va aprovar la signatura d’un conveni amb el Comú de Sant Julià de Lòria per a la construcció d’un nou edifici multifuncional per a la Universitat d’Andorra. Aquest conveni, segons Bartumeu, estava desaconsellat per diferents informes tècnics, però l’anterior ministre de Cultura s’hauria afanyat igualment a signar-lo. El projecte, després de les declaracions de Bartumeu, queda en entredit, com a mínim fins que no es reprenguin les converses entre el Comú i el Govern.

pdf3.jpg