El Govern replantejarà l’ampliació de l’UdA

Autor: d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 30 d'Octubre de 2009

Jaume Bartumeu i el cònsol major de Sant Julià, Josep Pintat, van compartir ahir taula en el marc de l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic de la universitat (UdA). Va ser Pintat qui, en el seu discurs, es va referir al projecte d’ampliació del centre d’ensenyament superior que s’emmarca en la reforma de la plaça Major i els voltants.

El cònsol va anunciar que el 6 de novembre vinent es reunirà amb el cap de l’executiu per analitzar l’obra. “La situació pressupostària és complicada però hi ha interès del Govern a mirar- se el projecte”, va comentar. I hi va afegir que, per a la corporació, es tracta d’una iniciativa “important i força esperada”. Al seu torn, Bartumeu, també en el seu discurs, va manifestar que entén que es tracta d’una obra “excessivament ambiciosa”. En declaracions posteriors, el màxim responsable del Govern va reiterar que tot plegat s’ha de replantejar i va criticar durament que el conveni entre l’administració central i la comunal se signés poques hores abans del canvi d’executiu. “Unes hores abans que el senyor ministre de Cultura acabés el seu mandat va tenir la temeritat de signar un conveni per forçar la nova administració a assumir un conveni que, a més, estava desaconsellat per diversos informes tècnics”, va denunciar Bartumeu. És per això que va insistir-hi: “Em sembla que això s’ha de reconduir, que s’han de revisar els informes i que un projecte que se’ns ha volgut fer assumir si us plau per força poques hores abans que arribéssim a l’edifici administratiu s’ha de replantejar.”

ADAPTADA A LES NECESSITATS

El cap de Govern va manifestar la voluntat de donar suport a l’ensenyament superior i, a més, de “fer-lo accessible a tothom”. És per això que, com ja va anunciar la titular d’Educació, Susanna Vela, hi haurà rebaixa del preu de la matrícula. Bartumeu va afegir, respecte al model d’universitat, que s’ha de potenciar que ofereixi formacions adaptades al mercat laboral.

Enguany el curs comença amb uns 1.300 alumnes, dels quals 500 fan carreres. “La universitat, a la seva velocitat de creuer, es va consolidant”, va comentar el rector, Daniel Bastida. El màxim responsable de la universitat va coincidir amb el cap de Govern que el centre ha d’estar adaptat a les necessitats de la societat i va posar l’exemple de la formació de llevadores, que es va impulsar per la manca de professionals al país.

pdf3.jpg