El Govern revisarà el projecte d’ampliació del campus universitari

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 30 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va dir ahir que el projecte de construcció d’un nou edifici multifuncional de la Universitat d’Andorra (UdA), adjacent a la plaça Major, s’ha de reconduir i revisar, després que es signés un conveni «a corre cuita» el passat 27 de maig d’aquest any «per forçar l’actual administració a assumir-lo».

Un conveni que, segons Bartumeu, estava desaconsellat per diferents informes tècnics i que el ministre de cultura anterior, Juli Minoves, va signar unes hores abans que es donés oficialment per finalitzat el seu mandat. Aquestes declaracions les va realitzar en el marc de l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2009-2010 de la Universitat d’Andorra que es va celebrar ahir al matí a l’Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria.

Aquest conveni, signat entre el ministeri de Cultura i el Comú de Sant Julià preveia que el nou edifici estaria ubicat en una nova plaça projectada, adjacent a la plaça Major. Segons Bartumeu, la revisió es durà a terme el divendres de la setmana vinent en una reunió prevista entre l’Executiu i la corporació laurediana.

D’altra banda, la Universitat d’Andorra reduirà un 20% el preu de les matrícules gràcies a l’ajuda del Govern. Bartumeu va assegurar que «es tracta de donar suport a una universitat cada dia més arrelada i més oberta a les necessitats dels joves estudiants que es volen preparar pel mercat laboral». El rector de la Universitat, Daniel Bastida, va valorar la mesura com a molt positiva.

pdf3.jpg