Educació arriba a un acord amb Espanya per convalidar la prova del batxillerat

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 29 d'Octubre de 2009

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va explicar durant la seva compareixença a la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports que s’havia arribat a un acord per al reconeixement de la prova oficial de batxillerat amb Espanya.

Durant la setmana passada, responsables del Ministeri d’Educació es van reunir a Madrid amb els seus homòlegs en la qual van arribar a un preacord i ahir mateix es va rebre una carta especificant els continguts de l’acord que s’haurà de signar les properes setmanes mitjançant l’intercanvi de cartes (una fórmula que s’utilitza per arribar a convenis internacionals). Així, a partir d’aquest juny, els alumnes de l’escola andorrana ja podran accedir a les universitats espanyoles directament, a excepció d’aquelles que realitzin una prova específica. A més, amb la reforma que ha realitzat el Govern espanyol, també podran optar a pujar la seva nota d’accés realitzant un examen especial que organitzaran alguns dels centres universitaris. Pel que fa a les característiques de la prova oficial del batxillerat, la ministra no va donar més detalls.

L’anunci va ser aplaudit per tots els grups parlamentaris amb alguns matisos. Així, mentre els socialdemòcrates, en boca del conseller Jan Cartes recordaven que era «un procés pendent des de fa anys» i que «amb una sola reunió hi ha hagut un diàleg fecund», els reformistes insistien, per mitjà de l’anterior ministra d’Educació, Roser Bastida, que el decret de la prova està aprovat des del 2007 i que l’antic govern havia realitzat «reiterades reunions amb les autoritats acadèmiques espanyoles» que finalment han permès aquest acord. Des del cantó d’Andorra pel Canvi, Òscar Encuentra va demanar que s’acabés de tancar «ràpidament» aquest tema.

Altres qüestions que van despertar l’interès dels consellers van ser la proposta de pacte de l’Educació per tractar les qüestions que preocupen el sector docent, l’avaluació del sistema educatiu o el projecte de llei del cos especial d’educació en el qual treballa el Govern, que regularà la carrera professional.

pdf3.jpg