Jaume Bartumeu reitera la seva oferta d’un pacte d’Estat per refundar el model de país

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 29 d'Octubre de 2009

Jaume Bartumeu, el líder de l’Executiu, creu que Andorra té un temps limitat per dur a terme les reformes necessàries per refundar el model de país.

Aquest va ser el motiu que va esgrimir per reiterar als grups parlamentaris la seva oferta d’un pacte d’Estat sobre cinc punts bàsics: la reforma tributària, la renegociació de l’endeutament dels comuns i del Govern que permeti una amortització raonable, la consolidació del sistema de seguretat social, la reforma de l’Administració pública i l’acostament a la UE.

Segons va assegurar Bartumeu, el Govern no es farà enrere en aquestes qüestions i va afegir que el pacte hauria de ser de la durada d’una legislatura. El líder de l’Executiu va reconèixer que «probablement quan es vagi avançant sobre aquestes qüestions s’hauran d’afegir més àmbits a pactar».

Bartumeu va assegurar que «estic convençut que aquests cinc punts generen una voluntat d’acord. El problema, en tot cas pot estar en la modulació. Crec que hauríem de discutir poc sobre l’objectiu concret dels cinc punts». Bartumeu va reconèixer que aquesta oferta ja l’havia presentat durant la campanya electoral i va afegir que Andorra pel Canvi i el Partit Socialdemòcrata es trobaran les properes setmanes per intentar arribar a un acord. Segons va dir, també es tractarà en aquesta reunió de la proposta d’un pacte d’Estat. Pel que fa a Coalició Reformista, va comentar que creia que consensuarien la seva resposta a la reunió extraordinària de la coalició que es va celebrar ahir a la nit.

Bartumeu va mostrar la seva preocupació per un dels cinc punts: la reforma de la CASS, de la qual va dir que estava en crisi abans de l’entrada en vigor de la llei que la reforma. D’altra banda, el cap de Govern també va informar que ahir el Consell de Ministres va aprovar el reglament que regula les malalties professionals.

pdf3.jpg