El Govern ultima una llei de seguretat alimentària per garantir l’exportació

Autor: a. g.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 28 d'Octubre de 2009

El Govern vol crear lligams comercials amb altres països de la UE en qüestions de productes alimentaris. Per aquest motiu s’està preparant una llei sobre sanitat animal i seguretat alimentària.

Les previsions són que la normativa entri al Consell General a final d’aquest any o a principi del que ve. La llei ja havia d’entrar al Consell a final de la legislatura passada, però el ministre d’Agricultura, Vicenç Alay, comentava ahir en la Fira concurs de bestiar de Santa Coloma que “no va ser possible perquè hi va haver un embús de lleis per entrar i no va passar”. El titular d’Agricultura va dir que en aquests moments s’està revisant la llei “per aclarir termes que no estan gaire clars i ho estem millorant”. La futura normativa sobre seguretat alimentària recull els grans eixos de la legislació comunitària i ha de servir per tenir “una base legal harmonitzada” amb Europa.

El ministre comentava que “aportarà avantatge per fer intercanvis”. En aquests moments l’equip d’Agricultura del ministeri d’Alay i part del personal del ministeri de Salut hi està treballant. “S’està revisant la llei, no perquè no es confiï en la feina que ja s’havia fet, sinó perquè és la nostra obligació que arribi bé i mirem si amb el temps que ha transcorregut hem d’actualitzar algun punt”, deia Alay. La nova normativa estableix que es creï el laboratori nacional d’anàlisi i que incorpori dins de la seva estructura l’actual laboratori nacional de salut pública. “Un dels temes que estem estudiant és la idoneïtat que la llei reguli aquest tema”, va explicar el ministre.

pdf3.jpg