L’Argentina es compromet a negociar amb el Principat un conveni de doble imposició

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 27 d'Octubre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, i l’administrador federal de Ingresos Públicos del Ministeri d’Economia argentí, Ricardo Echegaray, van signar ahir al matí el setè acord d’intercanvi d’informació fiscal d’Andorra.

Espot va afegir que el conveni segueix els paràmetres de l’OCDE i que el ministre d’Economia del país sud-americà s’havia compromès en una carta a negociar més endavant un conveni de doble imposició fiscal. Espot va dir de manera taxativa que cap dels set acords que ha rubricat el Principat «contempla la retroactivitat. Això ha de quedar clar». Segons va afegir de manera contundent, «a data d’avui encara sabem el que signa aquest govern».

Echegaray va ressaltar que l’Argentina havia estat el país que havia sol·licitat l’acord amb Andorra i que el motiu era que «volem que el capital argentí que flueix per Europa pugui ser més segur i transparent i per això volem acords amb països europeus que tenen una tributació menor que la de l’Argentina». Echegaray va recordar que el seu país ja havia arribat a acords d’intercanvi d’informació fiscal amb Mònaco i que ara volien signarne amb altres Estats europeus i del Carib.

Per a l’alt càrrec argentí, «la rapidesa i la celeritat del Govern d’Andorra marquen una bona voluntat que es tindrà en compte a l’hora de revisar les llistes de paradisos fiscals» i va informar que el seu país pertany a la comissió del G-20 encarregada de supervisar aquestes qüestions.

El ministre Espot va comentar que «estem en el bon camí» i va recordar que la llei d’intercanvi d’informació fiscal havia estat aprovada el passat 7 de setembre pel Consell General. Segons va dir, en un mes i mig s’han rubricat set convenis d’intercanvi de dades fiscals i el 6 de novembre se’n ratificarà un altre amb els Països Baixos. A més, va assegurar que estan tancats acords amb diversos Estats com Espanya, Portugal, Alemanya, Austràlia i els països nòrdics i que només manca la data per signar-los. Espot va declarar que «entenem que Andorra sortirà aviat d’aquesta llista grisa de paradisos fiscals en la qual no hauria d’haver entrat mai» i va concloure que «el país ha adquirit molta credibilitat».

pdf3.jpg